Olvasási idő: 3 perc

5 ok, ami miatt érdemes elektromos autó vásárlás mellett dönteni!

 

Az elektromos autó vásárlás környezetkímélő, gazdaságos, hosszú távon fenntartható megoldás. Ráadásul elektromos autóval bizonyos településeken még a parkolás is ingyenes! Megmutatjuk azokat az előnyöket, amik miatt neked is érdemes a zöldebb alternatívára váltanod!

Kedvezmények és támogatások elektromos autó vásárlása esetén

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés közös érdekünk, éppen ezért egyre több olyan program indul, mely magánszemélyek és cégek számára is növeli az elektromos autók vásárlása mellet szóló érveket. A támogatások segítségével új elektromos jármű vásárlása esetén akár a vételár 50 százaléka is fedezhető.

De a szervezetek számára az energiahatékonysági beruházások támogatásain keretén belül elérhetőek az elektromos autók után járó TAO kedvezmények is. Több vállalat és holding számára teszik vonzóvá azt, hogy járműparkjukat gazdaságosabb, környezetbarát autókra cseréljék.

elektromos autó vásárlás

Ingyenes parkolás zöld rendszámmal

A nagyobb városban élők számára a hétköznapok során rengeteg fejtörést okoz a parkolás kérdése. A belvárosban alig találni ingyenes parkolóhelyet, a fizetős parkolókért pedig egy hónapban egy kisebb vagyont is kifizethetünk. Jó hír azonban azok számára, akik elektromos autó vásárlásán törik a fejüket, hogy a parkolás zöld rendszámmal ellátott járművükkel több településen is ingyenes.

Ha a környezettudatos megoldás mellett döntesz, többek közt Budapest legtöbb kerületében, Debrecenben és Miskolcon sem kell külön fizetned a parkolásért, csak hogy a legnagyobb városokat említsük.

Az aktuális listákért persze érdemes körbe nézni a neten, hiszen a parkolást érintő szabályokat minden esetben az önkormányzatok hozzák, így azok településről településre változóak lehetnek. Tény azonban, hogy a villanyautósokat a legtöbb városban szívesen fogadják.

Olcsóbb fenntartási költségek

A villanyautók működése lényegesen környezetbarátabb megoldást jelent, mint a benzin- és dízelmotorokkal hajtott járműveké. Erről már sok helyen olvashattunk, és az állítást sok kutatás és felmérés is alátámasztja. Sokan azonban nem csak azért döntenek a hibrid- és villanyautók mellett, mert kevésbé szennyezik a környezetet.

Az elektromos járművek mellett szól az is, hogy fenntartásuk hosszú távon jóval hatékonyabb, mint benzinnel vagy gázolajjal működő társaiké. Egy átlagos elektromos autó töltési költsége ugyanis rendkívül alacsony.

És habár a konkrét összeg lakóhelytől, áramszolgáltatótól, és töltőponttól egyaránt függ, összességében elmondható, hogy ez a megoldás jóval olcsóbb, mint az üzemanyaggal hajtott gépjárművek esetében. A töltéshez pedig akár ingyenes utcai töltőket is használhatunk, mely egy benzines vagy dízel autó esetében elképzelhetetlen lenne.

Arról nem is beszélve, hogy egy elektromos szervizigénye jóval alacsonyabb, hiszen nincs benne annyi mozgó, kopó alkatrész, mint az üzemanyagos járművekben. Éppen ezért a szerelőknek kifizetett, éves költségeken is rengeteget spórolhatunk.

Nem csak gazdaságos, de kényelmes is

Mindnyájan ismerjük azt az érzést, amikor sietnénk valahová, de be kell fordulnunk még a benzinkútra. Vagy amikor a téli hidegben kell elvezetnünk a legközelebbi töltőállomásig, mielőtt reggel elindulnánk a munkába. Míg azonban egy üzemanyagos járművel rendre el kell járnunk a benzinkútra, addig egy elektromos autó rendkívül kényelmesen. A megfelelő töltővel a saját udvarunkon vagy garázsunkban is tölthető.

Ehhez nincs szükség másra, mint egy hagyományos, 230V-os konnektorra és a járművünkhöz illő töltőkábelre. A töltés éjszakai áram segítségével rendkívül költséghatékony módon megoldható. Sok esetben az elektromos hálózatunkat egy napelem is támogatja, abban az esetben a villany ára a benzinnel vagy a gázolajjal szemben abszolút verhetetlen.

Már egyáltalán nem megfizethetetlen a tisztán elektromos autózás

Néhány évvel ezelőtt az elektromos autó vásárlás átlagpolgár számára megfizethetetlen luxusnak tűnhettek. Mára azonban a gazdaságos és környezetbarát vezetés élménye már nem csak álom. Rengeteg gyártó rukkolt elő olyan, megfizethető áron elérhető modellekkel, melyekhez akár egy átlagos, benzines vagy dízelmotoros gépkocsi áráért cserébe is hozzájuthatunk.

Egy Volkswagen e-UP városi tisztán elektromos kisautó vagy egy család számára is ideális Fiat 500e például 8 millió forint környékén elérhető, míg a nagyobb járművek közt 10-12 millió forint környéki árkategóriában válogathatunk.

Azt pedig, hogy saját elektromos autót vásároljunk, a fentebb már említett több állami támogatás és különböző adókedvezmények is segítik. Gyakorlatilag majdnem ugyanannyiért juthatunk hozzá egy környezetbarát villanyautóhoz, mintha benzines vagy dízel alternatívát választanánk.

Töltőtelepítési csomagok: 

Egyfázisú töltőtelepítés csomag 10m-ig

179.900 Ft Bruttó (141.654 Ft + Áfa)

Előkészített helyre töltő telepítés csomag

60.325 Ft Bruttó (47.500 Ft + Áfa)

Egyfázisú töltőtelepítés csomag 20m-ig

209.900 Ft Bruttó (165.276 Ft + Áfa)

Háromfázisú töltőtelepítés csomag 10m-ig

199.900 Ft Bruttó (157.402 Ft + Áfa)

Elektromos autó töltő telepítés ajánlat kérés

Kérjük az igénylőlap alján lévő fájl feltöltési opcióhoz töltsön fel képet a biztosíték tábláról, a töltő leendő helyéről és a köztük lévő távolságról (ha van rá lehetőség).

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 6 files.
Kérjük töltsön fel képet az elosztószekrényről, a töltő leendő helyéről és a köztük lévő távolságról. (Maximum 6 kép tölthető fel, képenként max. 6 MB - további képeket emailben tud küldeni a későbbiekben.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük