Elektromos autó otthoni töltőkábel – Mode 2 töltőkábel

Az otthoni töltést optimalizáló töltőkábelek kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik elektromos autónk otthoni töltését. A töltő típus kiválasztásánál figyelembe kell vennünk autónk márkáját , a benne lévő akkumulátor típusát, kapacitását, illetve érdemes feltérképeztetni otthonunk elektromos hálózatát az erre megfelelő szakemberrel. Fontos tudni, hogy a konnektrorok többsége nem elektromos autó töltésére lett kialakítva, ami szélsőséges esetben balesethez is vezethet. Erről részletesen a „Miért van szükségem fali töltőre?”  írásunkban részletesebben olvashat.

Fali töltő, avagy hordozható kábel lenne alkalmasabb az otthoni töltéshez? A fali töltőhöz elegendő otthoni hálózat kell, a hordozható kábel alkalmas otthon és más helyen is a gyors töltéshez. Az állítható töltőkábel kiváló a változó teljesítménnyel való töltéshez. Az ipari csatlakozóval ellátott töltőkábelekkel tudunk nagyobb teljesítménnyel tölteni.

A töltő és kábel típusok közötti különbség megmutatkozik a töltési teljesítményben, ami meghatározza a töltés gyorsaságát. Érdemes átgondolnunk és figyelembe vennünk a választás során, hogy életmódunk szerint milyen gyors töltést igénylünk elektromos autónkhoz. Fontos megtudni a vásárlás előtt, hogy az egyes töltő típusoknál mennyi idő kell a teljes töltöttség eléréséhez. Természetesen a különböző teljesítményű töltő készülékek, töltő kábelek, töltő fejek mögött eltérő árakat találunk.

Amennyiben a lassabb töltés is elég, akkor számítsunk rá, hogy autónknak 8-12 órát kell eltöltenie az otthoni töltőn minden nap, illetve éjszaka. Csupán így érheti el a teljes töltöttséget. Ezt úgy gyorsíthatjuk, ha fali töltőállomást telepítünk, amivel akár nyolcszor gyorsabban érhetjük el ugyanezt a töltöttségi szintet. A CEE ipari csatlakozóval ellátott töltőkábel kompatibilis a különböző közép-kelet-európai ipari aljzatokkal, mint amilyen például az go-e vagy a Zencar termékcsalád legtöbb terméke. Ez lehetővé teszi, hogy elektromos autóját rövid idő alatt teljesen feltölthesse a CEE csatlakozó típusától függően, akár 22 kW-os telesítménnyel is.

Az otthoni töltőállomások telepítése nem engedélyhez kötött, szakszerű felmérés és tanácsadás után elvégezhetőek a munkálatok. Smart meter, vagy más néven intelligens árammegosztó telepítéssel a töltés háztartásunk aktuális áramfogyasztásához alkalmazkodva használja a rendelkezésre álló áramot, ami további előnyöket hordoz és garantálja a biztonságot.

(Figyelem! Csak védőföldeléssel rendelkező konnektort használjon és soha ne csatlakoztassa a töltőt hosszabbítón, vagy elosztón keresztül a hálózathoz! 16A-s töltőkábel választása esetén mindenképpen nézesse meg a konnektort egy villanyszerelővel!)

Mind a(z) 23 találat megjelenítve

Listázás 9 24 36

Besen 6-16A állítható otthoni töltőkábel 6 méter (Type2)

(38)

Beszállítás alatt

99.900 Ft Bruttó (78.661 Ft + Áfa)

Zencar 6-3x32A 22kW elektromos autó állítható otthoni töltő (T2)

(19)

Beszállítás alatt

229.900 Ft Bruttó (181.024 Ft + Áfa)

Zencar 6-32A állítható otthoni töltő max. 7,4kW (T2)

(3)

Beszállítás alatt

164.900 Ft Bruttó (129.843 Ft + Áfa)

Zencar 6A-3x16A 11kW elektromos autó állítható otthoni töltő (T2)

(13)

Beszállítás alatt

219.900 Ft Bruttó (173.150 Ft + Áfa)

EautóTöltőkábel kupon 5.000 Ft értékben – Elektromos autó töltő ajándékutalvány

Alapár: 5.000 Ft Bruttó (3.937 Ft + Áfa)
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

NRGkick Hordozható töltő (Max. 22 kW)

Alapár: 479.400 Ft Bruttó (377.480 Ft + Áfa)
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

Zencar 6-16A elektromos autó állítható otthoni töltő (T1/T2)

(3)

Alapár: 119.900 Ft Bruttó (94.409 Ft + Áfa)
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

Zencar 6-32A állítható otthoni töltő max. 7,4kW (T1)

(7)

Utánrendelhető

164.900 Ft Bruttó (129.843 Ft + Áfa)