Olvasási idő: 2 perc

Az, hogy már egyre több gyártó képviselteti magát az elektromos autók piacán, már egyáltalán nem meglepő. Már a legnagyobb német márkák autói is megtalálhatóak, amelyekre jó példa a BMW i3 is. Egy igazán prémium minőséget képviselő járműről van szó, ami a villanyautók krémjéhez tartozik.

A BMW i3 teljesítménye

Ha villanyautóról van szó, akkor általában az első kérdés az elektromos autó hatótávolsága, így kezdjük a BMW i3 esetében is innen a bemutatást. A jármű teljesen elektromos meghajtással rendelkezik, az egyik legnagyobb akkumulátorral ellátott i3 széria a 120AH. Ebben a modellben egy 42 kWh-s akku található, aminek a felhasználható teljesítménye becslések szerint 38 kWh. Ezzel konkrétan 235 kilométeres hatótávolságot fogunk kapni (egyszeri töltéssel ekkora távolságot tudunk megtenni maximálisan).

Természetesen ezt az adatot rengeteg tényező befolyásolhatja, amit a későbbiekben részletesen kifejtünk, sőt, tanácsokat is adunk, hogy hogyan lehet ezt növelni. A BMW i3 hideg időben, nagy sebesség fenntartása mellett 120 kilométer megtételére képes, enyhe időjárásban ez már 190 kilométerre is nőhet alacsony sebességgel párosítva.

bmw i3 és bmw i3s 100km hatótávnál is több a bmw i3-at érdemes 120 ah használt akkumulátor-al használni első és hátsó hajtás is rengeteg teszt is található

Ez a modell tele van innovatív technológiai megoldásokkal. Összeköt minket a külvilággal és folyamatosan tájékoztat a történésekről, a mindennapjainkat sokkal szervezettebbé teszi és olyan messzire eljuthatunk vele, amennyire csak szeretnénk. Ezt az autót nyugodtan használhatjuk vidéki kiruccanásra és nagyvárosi közlekedésre egyaránt. Mindezt megkapjuk stílusosan, futurisztikus dizájnnal.

A BMW i3 Type2 csatlakozóval rendelkezik, aminek a maximális teljesítménye 11 kW. Ennek segítségével nulláról százra 3 óra 27 perc alatt lehet feltölteni. Ugyanez az idő egy DC 50 kW-os villámtöltővel már 36 perc lesz. Az autó teljesítménye 170 lóerő, 7,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 150 km/h.

Hogyan hosszabbíthatjuk meg a hatótávolságot?

bmw i3 100 km bmw i3-at és bmw i3s rex akár 100 km hatótáv egyetlen kis töltéssel városi közlekedésre tökéletes összes bmw i3

Ma már könnyedén megoldhatjuk azt, hogy nagyobb távolságot tudjunk megtenni egyetlen töltéssel. Érdemes a témában tanácsokat és tippeket olvasni. Íme néhány példa az elérhető technikák közül. Az első, hogy már uniós szabályozás jött létre arról, hogy az Európai Unió területén 60 kilométerenként kell elektromos autó töltőt telepíteni. Már önmagában ez is garantálja azt, hogy biztosan el fogunk jutni a célállomásra.

Ha töltés nélkül szeretnénk maximalizálni a lehetőségeinket, akkor oda kell figyelnünk az útviszonyokra is. Az emelkedők, szerpentinek sokkal nagyobb energiát fogyasztanak, míg például az autópályán vagy városban történő közlekedés. Természetesen az sem mindegy, hogy mennyire van megpakolva az autó. Ha tele a csomagtartó, akkor a fogyasztás is több lesz.

A vezetési stílusra is oda kell figyelni, hiszen a “sportos”, nagy sebességű utazás sokkal több energiát fogyaszt. Az elektromos autókat is meg kell szokni, így időbe telik, mire megtanuljuk, hogy mégis hogyan tudjuk kihozni a maximumot az akkumulátorból.

A töltésen is nagy hangsúly van

bmw i3 és bmw i3s rex elektromos autó 50 kw és akár 11 kwh-val is lehet tölteni 2022-ben is tökéletes választás volt

Nemcsak az energia felhasználására, de a pótlására is oda kell figyelni. A töltési időt, valamint a költségeket minimalizálni lehet egy jól kiválasztott fali töltővel vagy töltőoszloppal. Természetesen itt sem mindegy, hogy melyiket választjuk és hogyan kerül beépítésre. A telepítésnél feltétlenül szükség van szakember segítségére. Ha elektromos autó (legyen az BMW i3 vagy más modell) vagy töltő vásárlása előtt áll, vagy egyszerűen kérdése van, keressen minket bizalommal, és mi megadjuk a szükséges válaszokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük