Olvasási idő: 7 perc

Az elektromos autók népszerűsége a tavalyihoz képest is hatalmasat nőtt. Ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb az igény az elektromos töltőállomásokra is. Most megmutatjuk azt, miért éri meg a hoteleknek, moteleknek és prémium szálláshelyeknek is saját töltőállomással rendelkezniük! Olvasson tovább és tudja meg miért érdemes az elektromos autó töltő telepítés szálláshelyeknek!

Az egyre tudatosabb hétköznapok maguk után vonják azt, hogy már a pihenés során sem kizárólag csak a kényelem számít. Éppen ezért egy modern szálláshely egyszerre komfortos, jól felszerelt, és környezetbarát is kell, hogy legyen. Így a vendégek minden igényét képes kielégíteni, akár üzleti útra indul az ember, akár vakációra viszi a családot.

Most megmutatjuk azt, miért érdemes egy hotelnek vagy panziónak elektromos autó töltő telepítésével szélesítenie a vendégek számára kínált, elérhető szolgáltatások listáját.

Egyre több az elektromos autó az utakon: egyre több a villanyautós vendég

Egy évtizeddel korában talán sokan nem gondolták volna, azonban a jövő ma már itt van a nyakunkon. Ezt igazolják legalábbis azok a statisztikák, melyek szerint az elektromos meghajtású járművek mind a hétköznapi sofőrök, mind pedig a céges flották üzemeltetői körében egyre népszerűbbek.

Már a tavalyi évben is sokat hallhattunk arról, hogy a villanyautók eladása Európa-szerte komoly rekordokat döntött. Ez 2022-re sem változott, hiszen az első negyedévben az elektromos járművek piaca a Covid-19 utóhatásai, a háborús helyzet, illetve a gyártás során szükséges félvezető- és chiphiány ellenére is a várakozásokon felül teljesített.

A tisztán elektromos és konnektoros hibrid gépkocsik értékesítése Magyarországon is jelentősen, 127 százalékkal növekedett 2021 első negyedévéhez képest. Ez azt jelenti, hogy 2022 márciusig Magyarországon 1272 tisztán elektromos személyautót helyeztek forgalomba.

Az elektromos autók számának megnövekedését több dologgal is magyarázhatjuk. Egyrészt azzal, hogy bizonyos villanyautók már rendkívül jó áron, egy átlagos benzines vagy dízel áráért is elérhetők. Egy másik ok az egyre növekvő népszerűségre az elektromos és hibrid járművek vásárlását segítő támogatások bevezetése. Végül pedig érdemes megemlíteni az egyre szigorodó EU-s szabályokat is, melyek a környezetvédelem érdekében egyre inkább a benzines és legfőképp a dízelmotoros autók kiszorítására törekszenek.

Korábbi cikkünk: Az elektromos autó kedvező fenntartási költségei

Az-elektromos-auto-kedvezo-fenntartasi-koltsegei

Korábbi cikkünk: Elektromos autó cégeknek? Megéri!

elektromos-auto-cegeknek

Saját töltő: kényelem és biztonság a villanyautósvendégek számára

Az Európa-szerte érzékelhető növekedés összességében azt jelenti, hogy a villanyautók hazánkban is egyre népszerűbbek és egyre inkább a hétköznapok részévé válnak. Egyre több autós dönt úgy, hogy elektromos meghajtású jármű vásárlásával tesz egy lépést a tudatosabb mindennapok jövő felé. Egyre több cég is a hosszú távon fenntartható, gazdaságos megoldásnak számító villanyautók mellett teszi le a voksot.

Éppen ezért különösen fontos, hogy a vendégek igényeire nagy hangsúlyt fektető szálláshelyek felzárkózzanak a korhoz, és olyan szolgáltatásokkal egészítsék ki kínálatukat, mely kedvező az elektromos autók tulajdonosai számára.

Egy saját töltő például rendkívül vonzóvá tud tenni egy adott szálláshelyet a villanyautósok számára. Már csak azért is, mert az elektromos autók töltésére alkalmas infrastruktúra kevésbé kiforrott, annak ellenére is, hogy úton-útfélen egyre több töltőállomással találkozhatunk.

Éppen ezért a saját elektromos töltő a villanyautóval rendelkezővendégek számára segít növelni a komfortérzetet és biztonságot nyújt. Nem kell aggódniuk amiatt, hogy milyen messze található a legközelebbi töltőállomás, hiszen autójukat egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel azalatt az idő alatt, amíg ők nyugodtan pihennek.

Zöldnek lenni ma már nemcsak külsőség: így választanak szállást a tudatos vendégek

Ahogy az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul a környezetszennyezés által okozott problémákra, úgy az emberekben is egyre inkább felébred a tudatosabb hétköznapok iránti igény. Egyre többen törekszenek például a felesleges műanyag csomagolóanyagoktól mentes vásárlásra, vagy vásárolnak hazai zöldséget és gyümölcsöt az import árucikkek helyett.

A tudatosság növekedése pedig egyértelműen együtt jár azzal, hogy a fogyasztók, ügyfelek és partnerek lehetőség szerint olyan vállalkozásoktól vásárolnak vagy olyan cégekkel működnek együtt, melyek a környezetbarát működésre törekednek.

És elsőre bármilyen meglepő lehet, nincs ez másképp a szálláshelyek esetében sem. A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítható fültisztító pálca a fürdőszobában már nem elég ahhoz, hogy egy helyet környezetbarátnak nevezzünk. A megújuló energia, a napelemek és az elektromos autók korában már többre lesz szükség ahhoz, hogy az imázs valóban hiteles legyen, és egy szálláshely kiérdemelje a zöld, környezetbarát és fenntartható jelzőket.

Azokat a jelzőket, melyek napjainkban egyre nagyobb értékkel bírnak, és sokkal inkább képesek hozzájárulni a hosszútávú üzleti sikerekhez, mint az olcsó árak vagy a korlátlan ételfogyasztás.

Éppen ezért egy elektromos autó töltőállomás rendkívül jó döntés, hiszen segít a zöld imázs kialakításában, és azt sugallja az ügyfelek, partnerek számára, hogy cégünk környezettudatos és felelősségteljes vállalkozás.

Gondoljunk az üzleti utazókra: egyre több cég választja az elektromos autókat

A tavalyi év felmérései szerint az elektromos autók száma nemcsak a magánszemélyek, de a céges flották tulajdonában is egyre inkább növekszik. Ezt igazolja az Egyesült Királyság egyik legnagyobb flottakezelő vállalatának, a Fleet Alliance-nek a beszámolója is, mely szerint a tavalyi év elején 214 százalékot, 2018-hoz képest pedig 5000 százalékot nőttek a villanyautó-megrendelések.

A korábban már említett támogatásoknak köszönhetően pedig a folyamat hazánkban is beindult, a jövőben így a villanyautók száma valószínűsíthetően ugrásszerű növekedést fog majd mutatni.

És hogy egy szálloda vagy motel szempontjából miért annyira fontos ez az információ?

Természetesen azért, mert egy szálláshelynek nemcsak a civil vendégekre kell gondolnia, hanem azokra is, akik munkaügyben szállnak meg náluk. Üzleti úton vannak, tárgyaláson vagy konferencián kell részt venniük. Éppen ezért rövidebb vagy hosszabb időre, de szállásra van szükségük.

Elektromos autó töltő telepítés szálláshelyek számára tesla

Ilyen esetekben az elektromos céges szolgálati autót vezetők számra egyértelmű, hogy a cég olyan szálláshelyet fog választani, mely nemcsak a pihenéshez szükséges feltételeket képes biztosítani, de az utazás szempontjából a leginkább praktikus és költséghatékony is. Éppen ezért az elektromos autó töltő telepítés szálláshelyeknek rendkívül sok új ügyfelet vonz, akik a járművük töltési lehetőségének hiányában nagy valószínűséggel más szálláshelyet választanának.

Már célirányosan is rákereshetnek a vendégek a töltőállomással rendelkező szálláshelyekre

Ki gondolta volna pár éve, hogy az elektromos autók akkora népszerűségre tesznek majd szert, hogy a kíváncsi vendégek célirányosan is rákereshetnek az olyan hotelekre és panziókra, melyek saját töltőállomással is rendelkeznek? Pedig a helyzet nagyon is ez.

A legkeresettebb szálláshely kereső portálok adminisztrációs felületén ugyan is már beállíthatjuk azt, hogy az általunk kínált szállás rendelkezik-e elektromos autó töltőállomással, vagy sem.

elektromos autó töltő telepítés
hotel-wallbox
elektromos autó költségek

Ez azt jelenti, hogy a töltő nélküli hotelek és panziók a villanyautós vendégek körében egy lépés hátrányból indulnak, ami sajnos a jelenlegi piaci versenyt tekintve komoly profitkiesést is jelenthet. Éppen ezért érdemes minél hamarabb pótolni a hiányosságot és felkészülve várni az elektromos autóval érkező utazókat.

Elektromos autó töltő: hatalmas előny a szállodai besorolás során

Elektromos-auto-tolto-szallashelyen

A tökéletes szálláshely kiválasztása során a potenciális vendégek számára a szállodai besorolás jelenti az elsőkiindulópontot. Minél több csillagot kapott ki egy száláshely, annál előkelőbb, annál megbízhatóbb, és annál jobb szolgáltatásokat kínál a vendégek számára. Az öt csillag tehát olyan dolog, melyet nem egyszerű kiérdemelni.

Éppen ezért, ha arra törekszünk, hogy a lehető legkimagaslóbb szolgáltatásokat kínáljuk vendégeink számára, az elektromos autó töltőállomás ma már minden igényes szálloda és panzió esetében nélkülözhetetlen kellék.

Szóval, miért is éri meg az elektromos autó töltő telepítés szálláshelyeknek?

Összességében elmondható, hogy az elektromos autós közösség egyre bővül. Ezt a bővülést rengeteg statisztika is képes alátámasztani. Azok a szálláshelyek pedig, melyek kedveznek a tudatos sofőröknek, rengeteg új ügyfélre, ezáltal plusz bevételre tehetnek szert.

Arról már nem is beszélve, hogy a szakmán belüli presztízsük is növekszik, hiszen az elektromos töltőállomások biztosítása erősíti a környezettudatos, zöld imázst. Ez pedig rendkívül fontos napjainkban, hiszen a környezetbarát működés és a tudatos munkafolyamatok nagyobb versenyelőnyt jelentenek, mint korábban valaha.

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlítenünk, hogy a közlekedési trendek alakulását tekintve hamarosan már elvárás is lesz, hogy egy prémium kategóriás szálláshely elektromos autó töltővel rendelkezzen. Éppen ezért érdemes egy lépéssel a szabályozások elé kerülni, és minél hamarabb felkészülni erre.

Ha további kérdése van, nézzen be személyesen üzletünkbe is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük