Olvasási idő: 3 perc

Plugin hybrid vagy hybrid? Mi a különbség a két kialakítás között?

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúly van a fenntarthatóbb működésű autókon. A hagyományos, benzines vagy dízeles meghajtást elkezdték felváltani a teljesen elektromos járművek vagy az alternatív megoldások,mint a hybrid autók, amelyek a két rendszer előnyeit vegyítik. Ezért is merül fel gyakran a kérdés, hogy plugin hibrid vagy hibrid? Melyik a jobb választás?

akkumulátor,hagyományos, tisztán elektromos autók, elektromos autók,teljesen, járművek ,km t, külső , érdemes,elektromos autó, hibrid autók, különbség a hibrid, elektromos motor

hibridautó olyan autó, amely a meghajtásához szükséges energiát több, egymástól eltérő elven működő erőforrásból nyeri. E hibrid rendszerben a gyakorlati megvalósítás során legtöbbször a belső égésű motor és a villanymotor kombinációja jelenik meg

Plug in hibrid vagy hibrid? A két típus működése

A hibrid autó előnyei a benzines, dízeles járművekhez képest megkérdőjelezhetetlen. Sokkal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, a fenntartásuk költséghatékonyabb és a legnagyobb gyártók is már sokkal inkább erre a területre koncentrálnak. Az évek során rengeteget fejlődött a technológia és ma már elérkeztünk oda, hogy megjelentek a teljes értékű hybridek. Mit is jelent ez a gyakorlatban, mitől lesz teljes értékű? Ez tulajdonképpen azt takarja, hogy már képes tisztán elektromos üzemmódban is meghajtani a gépjárművet. Természetesen egy ilyen akkumulátornak még viszonylag alacsony a hatótávolsága.

belső égésű, electric vehicle, hagyományos, külömbség a hybrid, plug in hibrid, autó elektromos autók, elektromos autó ,hibrid autók

Az átlagos hibrid autók is mindössze 4-5, azaz néhány kilométert képesek megtenni csak az elektromos meghajtás segítségével. Az akkumulátor kapacitása általában 1-1,5 kWh körül alakul, de már ennél nagyobbak is elérhetőek a piacon. Egyre több európai nagyvárosban cserélik a taxitársaságok hibridre a járműflottát a dízeles helyett. Az egyik közkedvelt gyártó a Toyota, a termékpalettáján több teljes értékű hibrid található. Általában öntöltő autónak is szokás őket nevezni, mivel a regeneratív fékrendszer segítségével lehet az akkumulátort energiával feltölteni, külső töltésre nincs lehetőség. 

Itt érdemes áttérni a plugin hibridekre, avagy tölthető változatokra. Itt a nagy változást elsősorban az jelenti, hogy már külső áramforrásról is lehet tölteni az akkumulátort. Minden esetben lítium-ion akkumulátor található bennük, aminek a kapacitása már könnyedén elérheti a 10-20 kWh-t is. Modelltől függően 50-100 kilométert is könnyedén megtesznek tisztán elektromos hajtással. Városi közlekedésre tökéletes választás. Nagy távolságokat is meg lehet velük tenni, mivel “hagyományos” meghajtás is található bennük. Igazi svájci bicska az autók között.

Nincs egyértelmű győztes a félig elektromos autók között.

plug in hybrid, belső égésű motor, electric vehcle, elektromos autók, elektromos autó, hibrid autók,plug in hibrid, elektromos motor
elektromos_auto_toltokabel_22kW_5meter_type2

BESEN ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTŐKÁBEL (3f,32A,Type2) - 5méter

79.900 Ft Bruttó (62.913 Ft + Áfa)
IP
 
  • Ajándék hordozótáskával
Kompatibilis autók listája: Hyundai Ioniq, VW E-Up, VW Golf, Nissan Leaf (2018),VW Passat, (2013) Renault Kangoo Z.E., Volvo V60 Plug-In Hybrid, Tesla, Audi E-tron Európai modell, BMW I3 / I8 vagy egyéb európai modell, Chevrolet Spark EV, E-Hybrid Porsche Panamera/Cayenne S., Smart 2 EV, Mercedes B-Class E-cell ED Európai modell, Mercedes S550 Phev Európai modell
Kosárba teszem

Ajánlott útmutatókat olvasni a témában, de az egyszer biztos, hogy nem lehet magabiztosan kijelenteni, hogy a plugin vagy a teljes értékű változat a jobb választás. Minden természetesen attól függ, hogy pontosan milyen körülmények között akarjuk használni az autót. Plug in hibrid vagy hibrid? Mind a kettőre több támogatás is elérhető, hisz előbbi is ugyanúgy jogosult például a zöld rendszámra, igaz, már évek óta lebegtetik a szabály kivezetését. Ezt a változatot kell a leggyakrabban, akár napi rendszerességgel is tölteni. Egy tisztán elektromos autó esetében elég hetente egyszer, maximum kétszer felcsatlakoztatni a töltőre.

A plug in hybrid töltést egyszerűen megoldhatjuk

.

plug in hybrid,tisztán elektromos,belső égésű motor, electric vehicle, külső forrásból,phev plug in, plug in hibrid elektromos autók, elektromos autó,

Ha a plug in hibrid autók mellett tesszük le a voksunkat, akkor mindenképpen gondoskodni kell a töltésről is. Ehhez használhatjuk a gyári eszközt is, de sokkal előnyösebb, ha egy saját töltőt telepítünk otthonunkban. Ez a későbbiekben akkor is használható lesz, ha egy tisztán elektromos autót is vásárolunk. A telepítést azonban csak szakember végezheti el. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal. 

A jövő egyértelműen a hibrid és tisztán elektromos autók irányába halad, érdemes minél hamarabb beruházni egyre, de a kiegészítőkről se feledkezzünk meg.

plug in hybrid, tisztán elektromos, plug in hibrid belső égésű, electric vehicle,phev plug in, elektromos autók, elektromos autó,

Ajánlott Termékek:

✅GYIK⚡️

✅Mi a különbség a plugin hibrid és a hibrid autók között?⚡️

  • A hibrid autók a belső égésű motor és a villanymotor kombinációjával működnek, míg a plug-in hibrid autóknál már külső áramforrásról is lehet tölteni az akkumulátort. Ezáltal a plug-in hibridek hosszabb tiszta elektromos meghajtást tesznek lehetővé.

✅Milyen előnyei vannak a hibrid autóknak a hagyományos benzines vagy dízel meghajtású járművekhez képest?⚡️

  • A hibrid autók kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, költséghatékonyabbak a fenntartásuk és képesek tisztán elektromos üzemmódban is közlekedni, így hozzájárulnak a fenntarthatóbb közlekedéshez.

✅Milyen típusú akkumulátorok találhatóak a plug-in hibrid autókban?⚡️

  • A plug-in hibrid autókban lítium-ion akkumulátorok találhatóak, amelyek nagyobb kapacitással rendelkeznek és lehetővé teszik a hosszabb tiszta elektromos meghajtást.

✅Milyen gyakran kell tölteni a plug-in hibrid autókat?⚡️

  • A plug-in hibrid autókat rendszeresen kell tölteni, általában napi vagy heti rendszerességgel, attól függően, hogy mennyire intenzíven használjuk az elektromos üzemmódot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük