Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos autók és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők az elmúlt években hatalmas fejlődésen estek át. A fejlesztések nem lassulnak, sőt, ahogy egyre több autógyártó helyezi előtérbe a villanyautókat, úgy gyorsul az egész folyamat. Ez nekünk, átlagembereknek csak előnyös lehet, mivel egyre több olyan újdonság érkezik, mint amilyen a Sparkline 22 kW-os hordozható  töltő.

Mit tud a Sparkline 22 kW otthoni töltő?

Vegyünk egy konkrét példát, mint amilyen a Sparkline 32 hordozható töltő: ez a töltőkábel kifejezetten az otthoni töltéshez alkalmas, mivel maximum 22 kW teljesítménnyel képes tölteni az elektromos autó akkumulátorát. Az otthoni töltés segítségével akár 8x gyorsabb is lehet egy gyári, konnektoros töltőhöz képest, köszönhetően a 3x32A-nek, de gyengébb hálózatok esetén is elérhető a 6A teljesítmény.

Kültéren is maximálisan megállja a helyét, mivel teljes mértékben vízálló. A töltőkábel magas biztonsági tulajdonságokkal rendelkezik és teljes mértékben felhasználóbarát. A benne lévő elemek a folyamatos terhelés 150%-ára(!) lettek tervezve, ami azt jelenti, hogy kifejezetten strapabíró és hosszú távú megoldást jelent. Rengeteg biztonsági funkciót lehet benne találni: például öndiagnosztikát hajt végre a vezérlőelektronika minden egyes töltés előtt. Ha valamilyen problémát érzékel, azt hibakóddal jelzi, így könnyedén utánanézhetünk a hiba forrásának.

spark line 32 tesla model 3, vagy bmw i3 töltéséhez from inchanet, max 32a 3x32a elektromos autó töltése, mercedes, bmw, renault, smart, golf charge

Külön jelzést küld arról, ha emelkedik a hőmérséklet, vagy már a túlmelegedés szintjén van a készülék, esetleg a CEE-aljzat. Más belső meghibásodások esetén is, de ugyanúgy észleli a túlfeszültséget vagy éppen a feszültség csökkenését is. Érzékeli a szivárgást, ilyenkor a járművet automatikusan leválasztja a töltésről. Az egész töltő IP65-osztályú besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy védett a víz és por ellen.

Miért jobb választás egy speciális otthoni töltő, mint a gyári konnektoros töltőkábel?

Sokakban jogosan felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán mi szükség van minőségi otthoni töltőkábelekre, ha minden egyes elektromos autóhoz alapból kapunk egy gyári konnektoros (Schuko) töltőt? Általában két oka van: biztonság és hatékonyság. Kezdjük a biztonsággal: a gyári konnektors töltőket nem látták el olyan biztonsági mechanizmusokkal, mint amilyenek például a Sparkline 22 kW töltőkben megtalálhatók. Ez azért hátrányos, mert az otthoni hálózatot, pláne a hagyományos konnektorokat nem ekkora igénybevételre tervezték. Ha a kábel nem észleli a veszélyeket és túlterheli a hálózatot, az balesetveszélyes lehet.

spark line 32 3x32a 32a elektromos autó töltése spark line 32 otthoni töltőkábellel 32kw max töltés elektromos autókhoz: mercedes, smart, renault 22kw-os töltés

A speciális otthoni töltők ezzel szemben (mint ahogy már felsoroltuk a Sparkline esetében) több biztonsági funkcióval is rendelkeznek, így garantáltan nem fog probléma, kellemetlenség vagy baleset bekövetkezni a használatuk során.

A következő a hatékonyság: egy gyári töltő töltési hatékonysága nagyon alacsony, ami azt jelenti, hogy a felvett áramnak csupán a 70-80%-át képes átadni az elektromos autó akkumulátorának. A maradék 20-30% elvész, azaz egyáltalán nem költséghatékony, ráadásul a töltési idő is nagyon hosszú. A Sparkline 22 kW otthoni töltő ezzel szemben sokkal hatékonyabb, nagyobb energiát is képes felvenni, ha a hálózat engedi, így a töltési idő is kedvezőbb lesz.

Spark line 32 22kw elektromos autóhoz, tesla model 3, mercedes b class bmw i3 3x32a 32a with cee max 22kw electric

Érdemes alaposan szétnézni vásárlás előtt

A Sparkline 22 kW egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg elektromos autóval kompatibilis. Természetesen mindig minden esetben érdemes szakemberrel konzultálni vásárlás előtt. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal.

Nézze meg ismeretterjesztő videónkat, amiben bemutatjuk a Sparkline termékek működését!

GYIK

✅ Mi a különbség a Sparkline 22 kW otthoni töltő és a gyári töltőkábelek között? 🚗⚡️

A gyári töltőkábelek általában alacsonyabb töltőteljesítménnyel rendelkeznek (3,7 kW, 7,4 kW, illetve 11 kW). Ezáltal hosszabb időt vehet igénybe az autó töltése. A Sparkline 22 kW otthoni töltő viszont nagyobb teljesítményt kínál, így gyorsabb és hatékonyabb töltést tesz lehetővé.

✅ Milyen előnyei vannak a Sparkline 22 kW otthoni töltőnek? 🚗⚡️

A Sparkline 22 kW otthoni töltő előnyei közé tartozik a gyorsabb töltési sebesség, a kényelmes és könnyű használat, valamint a megbízható és biztonságos töltési folyamat. Emellett lehetőséget biztosít az autó töltési teljesítményének optimalizálására az otthoni környezetben.

✅ Milyen típusú járművekhez használható a Sparkline töltő? 🚗⚡️

A Sparkline 22 kW otthoni töltő kompatibilis a legtöbb típusú elektromos autóval, amely támogatja a Type 2 csatlakozót. Ez magában foglalja a Renault, a BMW, a Volkswagen, a Tesla és más népszerű márkák elektromos járműveit. Ennek ellenére érdemes ellenőrizni az autó specifikációit, hogy megbizonyosodjon a kompatibilitásról. Viszont a legbiztosabb megoldás, ha segítséget kérünk még vásárlás előtt egy szakembertől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük