Olvasási idő: 3 perc

Amikor valaki fejében megfogan a gondolat, hogy elektromos autóra váltson, az egyik első információ, amit meg fog hallani, hogy bizony lehetséges az elektromos autó töltése éjszakai áramról. És ennek révén költségmegtakarítást lehet elérni.

Ez Önnek is fontos lehet, hiszen akik ezentúl villamos gépjárművel szeretnének utazni, azok számára a környezettudatosság és az anyagiak lényeges szempontként szerepelnek. De nézzük meg, hogyan történik az elektromos autó töltése éjszakai áramról, mit is jelent ez pontosabban!

Milyen töltés esetén járunk a legjobban?

Természetesen az elektromos autó töltési árát több tényező is befolyásolja. Ilyenek az autó márkája, modellje, az akkumulátorának a típusa és a töltés módja. A nyilvános töltőállomások általában gyorstöltők, ami azt jelenti, hogy az oda beparkoló személyautók nagyon rövid idő alatt képesek elérni a maximális feltöltöttséget. Ennek fejében többet is kell fizetniük.

A villámtöltőknél jóval olcsóbbak az otthoni töltőállomások, amelyek működhetnek egy megfelelő minőségű hálózatról (ennek kiértékelését a megfelelő szakemberrel végeztessük el) és egy külön erre a célra felépített fali töltőről.

fizetős töltőállomás
evsolution-elektromos-auto-tolto-telepites-3, elektromos autó töltés, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő otthon otthoni elektromos töltőt is érdemes tölteni például töltőt töltőt töltők elektromos otthoni is érdemes otthoni otthoni otthoni otthoni otthoni elektromos töltők például tölteni elektromos

És itt jön a képbe az éjszakai áram. A töltő kiépítési lehetőségekről az EautóTöltőkábel.hu webáruházunk és egyben kivitelező cégünk tud Önnek széles körben információkat nyújtani és a megvalósítást is keresztülvinni.

Az elektromos autó töltése éjszakai áramról otthonunkban

Köztudottan az éjszakai áramért kevesebbet kell fizetnünk, mint a nappaliért, így ha éjszaka, pl. a garázsunkból töltjük az elektromos autónkat, akkor mindenképpen kevesebbet fogunk fizetni. Ennek oka, hogy az elektromos áramot nem lehet tárolni, mindenképpen “értékesíteni kell”, és a hálózatok is sokkal kevésbé leterheltek éjszaka, mint nappal.

Éjjel A2-es tarifával számolnak a villamosenergia-szolgáltatók. Ezt azonban előzetesen igényelni kell, és ki kell építeni hozzá a megfelelő műszaki hátteret. Nappal átlagosan 1 kWh esetén 40 forinttal, míg éjszaka kb. 30 forinttal számolhatunk. Nálunk, az EautóTöltőkábel.hu-nál az otthoni töltőkábel kiválasztásában is hathatós segítséget tudunk nyújtani.

elektromos autó cégeknek

Sokan inkább úgy szeretik kiszámítani a kedvezőbb árszínvonalat, ha az elektromos autó töltését az éjszakai áramról összehasonlítják a benzines autózásukkal. Kiszámítják az éjszakai áram adta olcsóbb értékre vetített díjat 100 km-nyi autózásra. Majd összevetik azzal a forintértékkel, amit akkor kapnának, ha benzines autójukkal autóznának. Persze a benzines autózás napjainkban már eléggé elszállt árakat mutat, de összességében elmondhatjuk, hogy átlagosan 1,5 liternyi benzin áráért tudunk megtenni 100 km-t villamos gépjárművünkkel.

Tippek a kedvező töltési idő eléréséért

Fontos azonban megjegyezni, hogyha több elektromos autó van egy háztartásban, akkor ezeket lehetőleg ne egyidejűleg töltsük! Figyelni kell arra is, hogy a töltöttségi szint ne süllyedjen 20% alá, mint az okostelefonok esetében. Ekkor a töltési sebesség már feleződik ugyanúgy, mint 80%-os töltöttségi szint fölött.

Hideg időben, télen szintén a töltési sebesség csökkenésével, azaz a töltési idő növekedésével lehet számolni. Így érdemes ilyenkor amellett, hogy az elektromos autó töltése éjszakai áramról történik, egy fűtött meleg garázst biztosítani ehhez a tevékenységhez.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány újabb tippel gazdagítani az Ön elektromos autózási ismereteit. Amennyiben maradt még megválaszolatlan kérdése, segítünk az eligazodásban, bátran keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeken!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük