Olvasási idő: 3 perc

Az európai országok nagy része igyekszik teljesíteni a párizsi klímakonferencián előírtakat. Az elkövetkezendő években szeretnének még inkább számottevő növekedést elérni az elektromos autók számában és a töltőállomások telepítésében, mint korábban. Lássuk az elektromos töltőállomások számának alakulását Európában!

Az elektromosautó-használat mértéke

Igaz, hogy már sok ország állampolgárai nagyon mobilisak és mindenhová repülővel utaznak, mégis megvan még az igény arra Európában, hogy az egyes országok között autóval közlekedjünk.

Hazánkban is rohamosan növekszik a villamos autót használó gépjármű-tulajdonosok száma. Még ez az arány is messze elmarad Magyarországon és más európai országban is a kitűzött célszámtól.

Az elektromos autók számának alakulásáról egy korábbi cikkünkben adtunk hírt. Az alábbiakban a töltőállomások helyzetét elemezzük.

Az elektromos töltőállomások számának alakulása Európában

Mint ahogy több területen, a töltőállomások száma esetében is az az igazság, hogy Nyugat-Európa jóval előrébb tart a töltőállomások telepítését illetően, mint Közép- és Kelet-Európa. Magyarország is igyekszik lépést tartani a beruházásokat illetően, és számos pályázati lehetőséggel támogatja a kormányzat mind a magánszemélyeket, mind a vállalkozásokat az elektromos autóra való átállásban.

Ugyanakkor hiába van meg a magyar emberekben is a késztetés, hogy villamos autóra váltsanak, ha teljes hercehurca előzi meg a külföldre való utazásukat újonnan vásárolt saját elektromos autójukkal.

Míg egyes nyugat-európai országoknak elég szép a lefedettsége a töltőállomások szempontjából, addig léteznek olyan országok, amelyekről ez nem mondható el. És bizony, ha valaki üzleti célból rendszeresen kell, hogy az adott országba utazzon, bizony bajban lesz.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) kutatási adatai szerint az Európai Unióban jelenleg 10 olyan tagállam van, amely 100 km-ként nem rendelkezik átlagosan 1 töltőállomással. Ezen országok többsége közép- és kelet-európai, köztük van Magyarország is.

Az Európai Uniónak és az egyes európai országok kormányainak komoly lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy megtörténjen az áttörés az elektromos töltőállomások infrastruktúrájában Európában.

Természetesen azok az autótulajdonosok előnyben vannak, akik nagyobb akkumulátorral rendelkeznek, és autójukkal 250-300 km-t is meg tudnak tenni anélkül, hogy tölteni kellene (pl. Tesla). De ez korántsem mondható el általánosan még a nyugat-európai országokban sem.

A töltőállomások helyzete itthon

Hazánkban jelenleg 4,7%-os az arány egy új autó vásárlása esetén az elektromos autók részesedésének. A kedvezőbb finanszírozási feltételek megteremtése mellett a leendő villamosautó-tulajdonosok számára biztosítani kell a megfelelő töltőállomás ellátottságot is. Ez is lenne egy plusz motiváció arra vonatkozóan, hogy egyre többen váltsanak villamos gépjárműre.

mobiliti-terkep
evsolution-elektromos-auto-tolto-telepites-3, elektromos autó töltés, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő otthon otthoni elektromos töltőt is érdemes tölteni például töltőt töltőt töltők elektromos otthoni is érdemes otthoni otthoni otthoni otthoni otthoni elektromos töltők például tölteni elektromos

Cégünk, az EautóTöltőkábel.hu megbízható partnerként van jelen a hazai elektromos töltőállomás piacon. Mind webáruházként, mind pedig kivitelezőként, tanácsadóként a nyilvános töltőállomások, otthoni fali töltők kiépítésében.

Telepítsen töltőállomást vállalkozása, üzlete mellé, és többszörösen is jól fog járni! Egyrészt még jobb hírnévre tehet szert, mivel támogatja a környezetbarát elektromos autózást. Másrészt kapcsolódó szolgáltatásként megnövekedhet a forgalma, hiszen az ott megállók bizonyos százaléka nagy eséllyel bemegy az Ön boltjába is és vásárol

Amennyiben kérdése van akár a köztéri, akár az otthoni töltőállomások kiépítésében, írjon nekünk vagy keresse kollégáinkat az elérhetőségeink valamelyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük