Olvasási idő: 3 perc

A villanyautók elterjedése ma már megállíthatatlan. Évről évre egyre többet adnak el belőlük, Magyarországon is rengeteg szeli az utakat, a hagyományos, benzines és dízeles meghajtású modellek pedig idővel háttérbe szorulnak. Az új eszközök új módszereket hoznak magukkal, ilyen például az elektromos autó töltése otthon.

Az elektromos autó töltése otthon: miért inkább ezt a módszert válasszuk?

Egyáltalán érdemes ezt a megoldást választani? A kérdés teljesen jogos, hisz rengeteg nyilvános töltőállomás érhető el már Magyarországon is a legtöbb városban, akkor mégis minek otthonra egy ilyen eszköz? Az akkumulátortöltés szabályai közé tartozik az is, hogy megtegyünk mindent annak érdekében, hogy az akkumulátor minél hosszabb élettartammal rendelkezzen.

A nyilvános töltőállomások általában sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint az otthonra beszerelhető változatok. Megjelentek a gyorstöltők, villámtöltők is, amelyekkel akár 20-30 perc alatt is feltölthetjük az akkumulátort nulláról 100%-ra. Ez elsőre csábítónak hangzik, néha pedig jól is jön egy gyorsabb töltés, ha a helyzet úgy kívánja. Hosszú távon azonban káros hatással lehet az akkumulátorra. A nagyobb teljesítményű töltés sokkal jobban felhevíti az energiatárolót, ami idővel a kapacitásának, hatékonyságának a csökkenésével fog járni. Ezt a gyakorlatban úgy fogjuk észrevenni, hogy sűrűbben kell “tankolni”, kevesebb kilométert tudunk majd megtenni egyetlen töltéssel.

Elektromos autó töltő telepítés szálláshelyek számára,elektromos autót elektromos autók fali töltő autó fali fali töltő fali töltő töltő fali töltő elektromos autó elektromos autó elektromos autó elektromos autó elektromos autó elektromos otthoni tölteni autók fontos esetben egyszerű fázis esetén esetén egyszerűen autót könnyen használni okos gyorsabb szabad következő rendelkezésre korábbi autóhoz csatlakozót 2 3 gyors ház csatlakozót természetesen gyors ház

Az elektromos autó töltése otthon ezzel szemben hosszú távon hatékonyabb lehet. A házba beszerelhető fali töltők, töltőállomások kisebb, optimálisabb teljesítménnyel rendelkeznek. Ez még nem jelenti azt, hogy nagyon lassú lenne a töltési folyamat. Egy mai, modern otthoni töltő segítségével 7-8 óra alatt megvan az akkumulátor feltöltése 0-ról 100%-ra, de “legrosszabb” esetben is 12 órát vesz igénybe. Ez annyit jelent, hogy amikor hazaérünk munkából, csak egyszerűen felcsatlakoztatjuk a fali töltőt és máris elkezdődhet a folyamat. Mire reggel felkelünk, egy teljesen feltöltött akkumulátor fog minket várni.

wallbox fali elektromos autó töltés, elektromos autók fali töltő otthoni töltés 3,7 kw fali töltő során sokan esetén hálozat töltlést okos fázis egyszerű könnyen használni rendelkezik során természetesen például otthon töltők érdemes otthon töltők érdemes fontos szükséges otthon töltők érdemes otthon

Kényelmesebb, mint a nyilvános töltés

Az elektromos autó töltése otthon ma már modern fali töltők, töltőállomások segítségével valósul meg. Sokkal többet képesek nyújtani, mint egy átlagos vagy nyilvános eszköz. Az egész folyamatot időzíthetjük, ráadásul az okostelefon segítségével nyomon követhetjük, vagy éppen módosíthatjuk a töltés menetét, állapotát. 

A telepített fali töltők, töltőállomások esetében kifejezetten fontos, hogy mekkora teljesítménnyel rendelkezik otthonunk hálózata. Ezért érdemes olyan eszközt választani, ami képes nyomon követni, hogy mégis mekkora energia érhető még el a rendszerben. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a töltő folyamatosan monitorozza az energiafelhasználást, csúcsidőben, amikor mindenki otthon van (reggel és este), az elektromos eszközök többsége üzemel, akkor csökkenti az akkumulátor töltésére felhasználandó energia mennyiségét. 

Ha felszabadul némi teljesítmény, azt a “tankolásra” fogja fordítani. Ennek köszönhetően nem kell amiatt aggódni, hogy a hálózatot túlterheli a töltő.

elektromos autó töltő

A telepítéssel kezdődik minden

Az elektromos autó töltése otthon csak úgy valósulhat meg, ha a töltő telepítése előtt egy szakember alaposan felméri az ingatlan hálózatát. Ennek biztonsági oka van, hogy semmiképpen se olyan eszköz kerüljön beszerelésre, ami képes túlterhelni a rendszert. Ha kérdése van, vagy segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal.

evsolution-elektromos-auto-tolto-telepites-3, elektromos autó töltés, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő, elektromos autó töltő otthon otthoni elektromos töltőt is érdemes tölteni például töltőt töltőt töltők elektromos otthoni is érdemes otthoni otthoni otthoni otthoni otthoni elektromos töltők például tölteni elektromos

GYIK

✅ Miért érdemes otthon tölteni az elektromos autót? 🚗⚡️

Az otthoni töltés hosszú távon hatékonyabb lehet, mint a nyilvános töltőállomásokon történő töltés. A házba beszerelhető fali töltők, töltőállomások kisebb, optimálisabb teljesítménnyel rendelkeznek, ami kíméli az akkumulátort.

✅ Milyen előnyökkel jár az elektromos autó otthoni töltése? 🚗⚡️

Az elektromos autó otthoni töltése kényelmesebb, mint a nyilvános töltés. Az egész folyamatot időzíthetjük, ráadásul az okostelefon segítségével nyomon követhetjük, vagy éppen módosíthatjuk a töltés menetét, állapotát.

✅ Milyen előkészületekre van szükség az elektromos autó otthoni töltéséhez? 🚗⚡️

Az elektromos autó otthoni töltéséhez szükség van egy szakember felmérésére. A szakember felméri az ingatlan hálózatát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a rendszer képes-e ellátni a töltő szükséges teljesítményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük