Olvasási idő: 3 perc

Ez a sorozat már több mint 15 éve a piacon van. Azóta rengeteg ráncfelvarráson esett át, aminek egyik legújabb tagja a Fiat 500 Hybrid. Ez egy közkedvelt városi autó, ami igazán népszerűnek számít a nagyvárosokban. A frissebb, lágyabb hibrid hajtással még nagyobb teljesítményt lehet kipréselni belőle.

Fiat 500 Hybrid: jól bevált recept modern köntösben

Ha elektromos vagy hibrid autóról beszélünk, akkor a töltés az egyik legfontosabb tényező, amire figyelni kell. Ezért is érdemes átnézni a 2023 legjobb fali töltőit, de a Fiat 500 Hybrid esetében aligha lesz szükségünk ilyen eszközre. Érdemes róla tudni, hogy elektromosan egyetlen métert sem képes megtenni. Az akkumulátora ráadásul külső forrásból sem tölthető.

A legnagyobb változást az előző 500-as modellekhez képest természetesen a motorháztető alatt kell keresni. Egy új fejlesztésű, 1 literes hibrid háromhengeres motor került bele, ami jóval kisebb, hatékonyabb és könnyebb is, mint az előzőleg használt erőforrás. A károsanyag-kibocsátása is mindössze 88 g/km.

A Fiat 500 széria a gyártó egyik zászlóshajójának számít, mivel több mint 2 millió új 500-ast adtak el csak Európában. A megjelenése és a kedvező ára általában a két fő indok, amiért ezt a modellt választják. Minihez hasonló retró kisautó, ami a brit “megfelelőjének” mindössze a felébe kerül.

fiat-500-hybrid2, fiat 500 dolcevita 500 ft alumínium felnik 16 os, passione piros színű króm rendszer, rocket fuel, 500c csomagelső 5 500 csomag tól

Turbófeltöltőt nem kapott, de a Hybrid megnevezés azért is illik rá, mert a motorra rákapcsoltak egy kisebb, szíjhajtású indítómotor-generátort. Fékezésnél áramot termel vissza az akkumulátorba. Ez egy kisebb kapacitású, lítium-ion akku, ami gyorsításkor segít be a benzinesnek. A villanymotor nem fogja megváltani a világot, mert mindössze 4,7 lóerő teljesítményre képes. A Fiat 500 Hybrid egy 70 lóerős “szörnyeteg”, ami 13,8 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra. 92 Nm-t képes kipréselni magából 3500-as fordulatnál.

Az akkumulátorról azt érdemes tudni, hogy 3,6 kW-os és 11 Ah-s. A benzinmotorról elmondható, hogy hozza az igazi olasz stílust. Jól viseli, ha beletaposnak a gázba, 6000 fölé is elforog, ami előnyös, ha haladni szeretnénk. Városban több, mint elegendő teljesítményt nyújt a Fiat 500 Hybrid.

Tökéletes választás kisebb távolságokra

Ha megnézzük a többi hibrid, elektromos autó bemutatóját, akkor látható, hogy a Fiat 500 Hybrid nem képes velük felvenni a versenyt. Viszont a gyártónak nem is ez volt a célja a tervezés során.

Egy könnyed, költséghatékony és elérhető városi kisautót akarnak a közönségnek nyújtani, ami a modern megoldásokat is ötvözi. Jól mutatja ezt a fogyasztása is, ami mindössze 4,5 liter környékén várható 100 kilométerenként.

Természetesen a Fiat 500-as széria az elmúlt években további újdonságokkal jelentkezett. Már teljesen elektromos meghajtással rendelkező modell is elérhető. 

A piac egyik legbájosabb autója továbbra is az 500-as. A formaterve semmit nem öregedett, csak pont annyi újdonság található a kasztnin belül, amire már szükség volt, hogy megfeleljen a modern elvárásoknak.

Az elektromos autók kezelése

Természetesen a Fiat is látja, hogy a jövő egyértelműen a teljesen elektromos meghajtású járművek irányába halad. Ezért is érkeztek új modellek a 500-as szériába, ahol viszont már a töltésről is gondoskodni kell. Ehhez a legjobb megoldás, ha egy otthoni fali töltőt vagy töltőoszlopot telepíttetünk, amivel kényelmesen és hatékonyan tölthetjük a jármű akkumulátorát.

A folyamatot minden esetben szakemberre kell bízni, akit érdemes már a beszerzésbe is bevonni, hogy a lehető legjobb eszköz kerüljön otthonunkba. Ha kérdése van ezzel kapcsolatban, keressen minket bizalommal.

GYIK

✅  Mennyi a Fiat 500 Hybrid fogyasztása? 🚗⚡️

A Fiat 500 Hybrid fogyasztása körülbelül 4,5 liter 100 kilométerenként. Ez egy nagyon kedvező érték, ami annak köszönhető, hogy a hibrid hajtásrendszer hatékonyan működik együtt a benzinmotorral.

✅  Mekkora teljesítménnyel rendelkezik? 🚗⚡️

A Fiat 500 Hybrid rendszerteljesítménye 70 lóerő. Ez egy teljesen megfelelő teljesítmény egy városi kisautóhoz.

✅  Milyen színekben kapható a Fiat 500 Hybrid? 🚗⚡️

Számos különböző színben kapható, köztük fehér, fekete, piros, kék, sárga és zöld. Emellett számos limitált szériás változat is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük