Olvasási idő: 2 perc

Az elektromos autók egyszerűen ellepték a magyar utakat (is) az elmúlt években. Nyugaton a helyzet ennél még “súlyosabb”, a szó pozitív értelmében. Egyértelműen a villanyautók jelentik a közlekedés jövőjét, amit állami és uniós támogatások, szabályozások is tovább erősítenek. A legnagyobb feladat az akkumulátor töltése az elektromos járművek mindennapos használata során.

Wallbox Copper SB fali töltő 22kW Type2

Utánrendelhető

399.000 Ft Bruttó (314.173 Ft + Áfa)

Az akkumulátor töltése egyszerűen megoldható

Általában egy elektromosautó-tulajdonos két fő megoldás közül választhat, ha a töltés kérdésére keresi a választ. Az első a nyilvános állomások használata, amelyekből egyre több található hazánkban is. Az infrastruktúra fejlesztése folyamatos, a nagyvárosokban már egyáltalán nem jelenthet problémát a töltés kérdése ebből a forrásból. Persze megvannak a hátrányai, például nagy sorok tudnak kialakulni a népszerű helyeken, és emiatt akár a napunk is csúszhat.

A másik megoldás egy olyan töltő beszerzése, mint a Wallbox Copper SB fali töltő. Ez egy otthonunkba telepíthető berendezés, amivel kényelmesen és hatékonyan tudjuk tölteni az elektromos autó akkumulátorát. Fontos megemlíteni, hogy ezeknek a töltőknek kisebb a teljesítménye, mint amiket a publikus helyeken találhatunk (hisz ott nem éppen előnyös, ha egy jármű 4-6 órát is eltölt), de ebből általában nem szokott probléma lenni.

Éppen azért sem, mivel könnyedén meg tudjuk oldani azt is, hogy amíg alszunk, addig az autó akkumulátora feltöltődik. Gyakori kérdés a biztonság, ami miatt szintén nem kell aggódni, mert a legtöbb ma használt modern töltő már olyan funkciókkal van ellátva, hogy automatikusan érzékeli, ha az akku 100%-on van és abbahagyja a töltést. Az okosabb eszközök esetében még arra is van lehetőség, hogy a teljes folyamatot időzítsük és automatizáljuk. Megadhatunk egy időintervallumot, hogy mikor kezdje és fejezze be a műveletet, valamint még azt is állíthatjuk, hogy mennyi energiát használjon fel a töltés során.

autó akkumulátor lemerült akkumulátor töltési ciklus, autó akkumulátorok esetén kímélni kell az akkumulátort idő feltölteni

Nem csak magánszemélyek számára érhető el hatékony megoldás

Az akkumulátor töltése olyan lehetőségeket is biztosít, például a cégek számára, amiket kár lenne kihagyni. Egy jól kiválasztott töltőoszlop telepítésének számtalan előnye van. Ha az iroda, telephely forgalmas helyen van, akkor ezzel “passzív” módon tudunk új ügyfeleket bevonzani. Az elektromos autó töltése még a legmodernebb töltőkkel is 20-30 percet vesz igénybe, ami pont elég arra, hogy betérjenek a sofőrök a boltba nézelődni.

Nemcsak az ügyfelek miatt érdemes ebben gondolkozni, hanem a munkatársak elégedettsége is növelhető ezzel a módszerrel, valamint a cégről kialakult kép is még pozitívabb lehet. Az emberek ma már szívesebben választanak olyan szolgáltatókat, amelyek környezettudatosan működnek, mi sem lehet ennél zöldebb, mint az elektromos autók töltésének támogatása?

A munkatársak is örülni fognak, hisz a villanyautók ma már mindenki számára elérhetőek, valamint a toborzási kampányok során is fel lehet tüntetni a környezettudatos működést.

autó akkumulátor kapacitásának teljesen feltöltött állapotban ls töltés közben is figyelni kell teljesen lemerült akkumulátor, akkumulátorok esetén elektromos autó akkumulátor töltése ls akkumulátor feltöltése ha az akkumulátor töltő is kéznél van az akkumulátor töltési ciklusai fontosak

A telepítést mindig bízzuk szakemberre

Fontos kiemelni azt, hogy a kiválasztott töltő telepítése nem gyerekjáték és minden esetben csak hiteles szakértő végezheti el. Függetlenül attól, hogy milyen töltőt szeretnénk, először fel kell mérni a hálózat állapotát, és az alapján kell kiválasztani a megfelelő eszközt. Az akkumulátor töltése ma már többféle módon is megoldható, így biztosan meg fogjuk találni az ideális berendezést. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal, és mi segítünk eligazodni az elektromos autók világában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük