Olvasási idő: 2 perc

Az új teljesen elektromos Fiat 500e kiszivárgott képei merészebb és letisztultabb formát tükröznek

Az új, teljesen elektromos Fiat 500e ezen a héten debütált volna a genfi ​​autókiállításon, de a korona vírusra tekintettel elmaradt a kiállítás. Azonban a kiszivárgott képek megjelentek az interneten az új stílusos külsőről. A képek a harmadik generációs Fiat 500e-t mutatják be, melyek egy merészebb, letisztultabb és kevésbé retro designt mutatnak be, elődjeihez képest. A teljesen visszahúzható tető képei különösen vonzóak.

Az első generációs Fiat 500e elektromos autók közül az utolsó 2019-ben hagyta el az amerikai márkakereskedéseket. De most visszatért egy teljesen új külsővel. A Fiat az 500e-ből évente 80 000 darabot tervez gyártani, 2020 második negyedévétől kezdve. Az Egyesült Államokban az értékesítés kezdetéről még nincsenek pontos információk.

A Fiat vezetője, Olivier Francois nemrégiben elismerte, hogy a CO2-szabályozás részben motiválja az új 500e gyártását. Azt nyilatkozta az Autocar-nak, hogy az új Fiat 500e  ára várhatóan 32 000 euró (~10.880.000 Ft) lesz, mely nem alacsony ár egy kis, rövid hatótávolságú EV esetén.

Hivatalos műszaki adatokat még nem közöltek. Média cikkek alapján körülbelül 125 mérföld (~202 km) hatótávolságot feltételeznek. Többi amerikai társától ezzel a hatótávval jelentősen elmarad, de felveszi a versenyt a városi használatra tervezett, kisebb új elektromos autókkal, mint például a Honda e és a Renault Twingo.

2020-fiat-500e-3

A korábbi kiszivárgott képek az interneten már bemutatták az 500e új műszerfalát és nagyobb kijelzőjét. Most viszont egy biztosabb forrásból származó képet kapunk az Autopareri és más forrásokból származó kiszivárgott felvételek alapján.

A legelső Fiat 500e műszerfal képernyője apró volt (1-DIN). A 2-generációnál már egy nagyobb kijelző jelent meg. Most viszont egy ennél is nagyobb, gomb nélküli kijelzőt kapunk. Továbbá, a rádió alatti nagy kerek gomb sort, egy letisztultabb, modernebb formára cserélték. Ez egy hatalmas fejlődés az elődjeihez képest. Az ülésekbe varrott „Fiat” mintát se felejtsük ki.:-)

Az autó eleje élesebb hatású, a hajlított motorháztetővel. Az előző apró Fiat logót nagy „500” váltja fel, melyen az utolsó 0-t áthúzzák, ezzel is utalva az 500″e”-re és az elektromos hajtásra. Az elődjeihez képest nagyobb visszapillantó tükröket is kapott.

Az 500e jelzi az új FCA EV erőfeszítések kezdetét. 2019-ben a Fiat kijelentette, hogy közel 800 millió dollárt fektet be az új 500e-be, beleértve egy új gyártósort az olaszországi Mirafiori-ban.

A Maserati Alfieri teljesen elektromos változatát is bemutatták volna Genfben. De az Alfieri EV-ről még nem közöltek képeket.

A régi Fiat 500e-ről az alábbi linken találhatóak információk:

Fiat 500e

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük