Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos autókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltéssel kapcsolatban merül fel. Általában ajánlott olyan eszközt használni, ami az adott járművel a leginkább kompatibilis. Például Tesla autó esetében a Tesla fali töltő lesz a legjobb választás, mivel garantáltan minden igénynek meg fog felelni, amire a márkának szüksége van.

A Tesla fali töltő előnyei

A Tesla Fali Gyorstöltő GEN 3 segítségével kényelmesen oldhatjuk meg a töltést családi házakban, vendéglátóhelyeken, munkahelyeken, de még társasházakban is. A teljesítménye is kiemelkedő, mivel óránként akár 77 kilométer hatótávolságnak megfelelő energiát is képes az akkumulátorba juttatni. A használata is kényelmes, mivel kültéren és beltéren egyaránt lehet alkalmazni, köszönhetően a Wall Connector kialakításának.

Mivel egy harmadik generációs fali töltőről beszélünk, így képes már a teljesítménymegosztásra is a meglévő elektromos kapacitás kihasználása érdekében. Automatikusan osztja el az energiát, ha több autót egyszerre töltünk a segítségével. Az egyik legnagyobb előnye, pláne, ha a garázsban is egy Tesla jármű van, hogy a Tesla fali töltő a hivatalos eszköz ehhez az autóhoz. Biztonságosabb és gyorsabb töltést eredményez, mint ami a hagyományos Schuko csatlakozókkal elérhető. A teljesítménye is kiemelkedő, pláne, ha azt nézzük, óránként mennyi energiát képes az akkuba tölteni.

Plug & Charge funkció is elérhető benne, ami azt jelenti, hogy csak be kell dugni a kábelt az autóba, és a fali csatlakozó automatikusan elkezdi a töltést. Áramkimaradás után is képes a töltést folytatni. Az üzemállapotot egy LED csík segítségével tudjuk megtekinteni. IP55 szabvánnyal rendelkezik a Tesla Wallbox, ezért is tudjuk kültéren-beltéren használni.

tesla elektromos autó töltő

A kialakításának köszönhetően a töltőkábel a falidobozon is körültekerhető, így könnyebb, praktikusabb lesz az egész tárolása. Nem csak Tesla járművekhez lehet használni, mivel kompatibilis minden Type 2 csatlakozóval ellátott elektromos autóhoz, plug-in és hybrid járművekhez.

Egyszerű és biztonságos üzemelés érhető el

A modern fali töltők és töltőoszlopok segítségével az egész töltés művelete sokkal könnyebb és hatékonyabb lehet. Természetesen minden elektromos autóhoz jár a vásárlás során egy gyári töltő, de ezeket jobb, ha azonnal elrakjuk tartalékba. Egy Tesla fali töltő vagy más hasonló modern eszköz segítségével kényelmesebb, biztonságosabb lesz a töltés. Egy ilyen profi eszköz töltési hatékonysága sokkal jobb, mint a hagyományos konnektoron keresztül működő gyári töltőé.

A felvett és átadott energia között nem lesz akkora különbség: egy gyárinál ez az arány 80%, egy profi eszköznél 95%. Ez már az áramszámlán is látható különbséget eredményez. Természetesen ez csak egy érv, ami miatt jobb az ilyen töltési lehetőségeket választani. Emellett nem fogja a hálózatot túlterhelni, kényelmesebb lesz a használat, mivel az egész programozható, beállítható. Akár arra is lehetőség van, hogy amikor alszunk, csak akkor történjen az akkumulátor töltése. Így észre sem vesszük, és reggel már 100%-on van az akkumulátor.

A telepítés nem egyszerű művelet

A Tesla fali töltő helyének a kialakítását csak hitelesített szakember végezheti el. Ez több lépésből áll, mivel először fel kell mérni az ingatlan hálózatának az állapotát. Ez alapján történik meg a töltő kiválasztása, majd annak a telepítése. Érdemes már az elején felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal, és segítünk a beszerzésben, telepítésben.

GYIK

✅ Milyen előnyökkel járhat a Tesla fali töltő használata? ⚡️

Kényelmes töltési lehetőség, 77 km hatótávolságnyi töltés óránként, Plug & Charge funkció, kompatibilitás más autókkal is.

✅ Hogyan segít a Tesla fali töltő az energiahatékonyságban? ⚡️

Kiváló hatékonyságával növeli az energiafelvétel és az energiaátadás arányát, minimalizálva az energia veszteséget

✅ Milyen előnyei vannak a telepített Tesla fali töltőnek az alapgyári töltőhöz képest? ⚡️

Nagyobb hatékonyság, a hálózat kímélése, programozhatóság, továbbá egyszerűbb, kényelmesebb használat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük