Olvasási idő: 3 perc

A villanyautók egyértelműen átvették az uralmat a piacon. Jelenleg még mindig jóval több benzines, dízeles változat van az utakon, de a statisztikák és az irányelvek egyértelműen azt vetítik előre, hogy a váltás csupán idő kérdése. Minden nagyobb gyártó beszállt a villanyautók piacára, ezért sem meglepetés, hogy a Volkswagen elektromos felhozatala is növekszik.

A Volkswagen elektromos autók teljesítménye

Természetesen a Volkswagen elektromos autók esetében is teljesülnek a zöld rendszám előnyei. Már ez is egy elég nagy ösztönző annak érdekében, hogy bizony ideje leváltani a benzines, dízeles járművet. A legnagyobb gyártók már évekkel ezelőtt felismerték, hogy az elektromos autók jelentik a jövőt. Ezt a Volkswagen is elég hamar realizálta, így viszonylag gyorsan megjelentek az első akkumulátoros változatok a piacon. Az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül a német gyártó villanyautói.

Ott van például a Volkswagen e-Golf (2017), ami a népszerű Golf modell első plug-in hybrid verziója. Az első kérdés általában mindig a hatótávolsággal kapcsolatban érkezik. Kezdjük most is ezzel a sort: az e-Golf 2018 150 kilométert képes megtenni az elektromos meghajtás segítségével, aminek a maximális teljesítménye 36,8 kWh. Természetesen fontos azt is megjegyezni, hogy az akkumulátor valós teljesítményét több tényező is befolyásolja. Ilyen például az időjárás, a vezetési stílus, valamint az is, hogy mennyire van megpakolva a jármű csomagtere. Ha nagy sebességgel haladunk, akkor a hatótávolság minden bizonnyal csökkenni fog, enyhébb időben, átlagos tempóval pedig növekszik.

A Volkswagen e-Golf 2017 Type 2-es csatlakozóval tölthető, 3,7 kW-ot tud felvenni. Ez azt jelenti, hogy leggyorsabban 5 óra 30 perc alatt tud feltöltődni az akkumulátor nulláról száz százalékra. 0-ról 100 km/h-ra 9,66 másodperc alatt képes felgyorsulni, a végsebessége pedig 150 km/h.

golf_e_2017

Hatótávból sosem elég

Természetesen nem az e-Golf 2017 az egyetlen modell a Volkswagen elektromos autó palettáján. Érdemes teszteket, tanácsokat olvasni a villanyautókkal kapcsolatban, hogy mindegyikből ki tudjuk hozni a maximumot a használat során. A Volkswagen ID.3 1ST teljesen elektromos meghajtással rendelkezik. Az akkumulátorának a kapacitása 62 kWh, amiből körülbelül 58 kWh használható fel. Ezzel tulajdonképpen 340 kilométer is megtehető, ami már önmagában is figyelemre méltó szám. Szintén Type2 csatlakozóval tölthető, a maximális teljesítménye 11 kW, így 6 óra 15 perc alatt tölthető fel. Villámtöltővel 1 óra alatt is megoldható a folyamat. Az ID.3 1ST maximális teljesítménye 101 kW (136 LE), amivel 8 másodperc alatt képes felgyorsulni 0-ról 100 km/h-ra. A végsebessége pedig 160 km/h.

volkswagenid.31ST_elolrol

Minden modell esetében fontos a töltés

Függetlenül attól, hogy egy Volkswagen elektromos autóról vagy más gyártó járműjéről van szó, a legnagyobb hangsúlyt a töltésre kell helyezni. A nyilvános töltőállomások mellett más megoldás is elérhető, így akár már könnyedén tölthetjük otthonunkban is. A gyári töltőkhöz képest sokkal kényelmesebb, biztonságosabb és hatékonyabb egy telepített töltő.

Hasznos funkciók is elérhetőek, így akár már okostelefon segítségével is vezérelhetjük az egész töltési folyamatot. Fontos azonban megemlíteni, hogy a fali töltő vagy töltőoszlop telepítését csak hiteles szakember végezheti el jogi és biztonsági szempontok miatt. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal, és segítünk eligazodni az elektromos autók és a töltés világában.

GYIK

✅  Mely Volkswagen elektromos autók érhetők el jelenleg a piacon?⚡️

Néhány elérhető Volkswagen elektromos modell közé tartozik a Volkswagen ID.3, ID.4, ID. Buzz, és ID. Crozz.

✅ Mi a Volkswagen ID.3 és ID.4 közötti fő különbség? ⚡️

Az ID.3 egy kompakt szedán, míg az ID.4 egy közepes méretű SUV, így az autók méretükben és stílusukban különböznek.

✅ Milyen hatótávolságot kínálnak a Volkswagen elektromos autók? ⚡️

Az elektromos Volkswagen modellek hatótávolsága változó, de általában több mint 200 km-től akár 500 km-ig terjedhet, az akkumulátortípustól és modelltől függően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük