Olvasási idő: 2 perc

A PlugShare applikáció független és egy olyan nemzetközi alkalmazás, amely minden elektromos gépjárművel közlekedő számára nagyon tanácsos, hogy letöltse és használja is. Miről is van szó konkrétan?

Ahogy nő a villamos autókkal közlekedők vagy éppen elektromos autóra váltani kívánók száma. Egyidejűleg úgy szaporodik a nyilvánosan elérhető, ingyenes vagy éppen önköltséges töltőállomások száma is. Amikor valaki még döntés előtt áll és hezitál, hogy vásároljon-e villanyautót, akkor nagyban befolyásolja az elhatározását, hogy mennyire látja lefedettnek a környezetében a töltőállomásokkal való ellátottságot.

A szabad autózás feltételei

A szabad autózás feltételei

Amennyiben esetlegesen akár több száz km-re el kell utaznunk elektromos személygépkocsinkkal, akkor ahhoz, hogy ne gyomorgörccsel üljünk be az autóba induláskor, már jó előre el kell tervezni az útvonalat. Ezt azért kell megtennünk, mert mindegyik elektromos autó más hatótávolságot képes megtenni egy töltéssel.

Ismerni kell a saját gépjármű és az akkumulátorának a típusát, teljesítményét ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, hogy milyen messzire képes eljutni egy töltéssel. Ez alapján alaposan utána kell néznünk, hogy az úti célunkhoz való eljutás alkalmával van-e megfelelő számú töltőállomás útközben.

Az EautóTöltőkábel.hu webáruházunk és kivitelező cégünk elektromosautó-választójával egy teljes képet kap arról, hogy melyik töltési fokozat az Ön számára a legkedvezőbb. Cégünk oldalán csak be kell írni az autó márkáját és modelljét, majd a kereső kiadja a töltési módokat és jelöli a legmegfelelőbbet. A táblázat alján kiírásra kerül azzal a töltővel történő töltés esetén a hatótávolság és egyéb hasznos információk is.

Ha már tisztában vagyunk vele, hogy az adott típusú elektromos autóhoz milyen hatótáv tartozik, akkor nekiállhatunk útvonalat tervezni. Napjainkra már a nyugat-európai országok egyre nagyobb lefedettséget mutatnak 100 km-es körzeten belül a töltőállomások tekintetében. De a közép- és kelet-európai országok, beleértve hazánkat is, még átlagon alul teljesítenek ezen a téren.

Könnyen előfordulhat, hogy elindulunk és mégsem találunk ott működő töltőállomást, mint ahol meg volt jelölve. Ennek a helyzetnek az áthidalására a legjobb megoldás a PlugShare nemzetközi alkalmazás telepítése.

plugshare-logo

A töltőpontokat számos alkalmazás segítheti, amelyeket az adott töltőállomások üzemeltetői működtetnek. A PlugShare applikáció ettől viszont egy független applikáció, mely egyaránt tartalmazza a cégek által felvitt adatokat. Azonban nyitott minden külső adatmódosításra is, tehát a töltőállomást éppen használók is fejleszthetik a térképet.

Fontos tisztában lenni egy utazás alkalmával, hogy a megjelölt töltő működőképes-e, így nem érnek minket meglepetések. Az alkalmazás jelöli azt is, hogy ha hibás egy töltő, ingyenes vagy fizetős-e, éppen használja-e valaki.

Így használd a PlugShare-t!

Megfelelő töltőkábel beszerzése

Bárhol is töltjük az autónkat, tisztában kell lenni néhány alapvető fontosságú szabállyal. A legelső, ha útnak indulunk, hogy mindig legyen nálunk a nyilvános töltőállomásokkal kompatibilis töltő.

Ebben is nagy segítséget tud nyújtani az EautóTöltőkábel.hu weboldalunk, ahol a töltőkábelek széles választékával várjuk Önöket!

Érdemes utánaolvasni az elektromos autókra vonatkozó töltési etikettnek is, hogy ne kerüljünk kényelmetlen helyzetbe autós társainkkal. A PlugShare applikációt pedig tanácsos mindenkinek saját tapasztalataival frissíteni, ezzel is segítsük egymás elektromos autózását. Amennyiben további kérdése merülne fel, keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségeken!

plugshare-logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük