Olvasási idő: 2 perc

Az elektromos autózás ma már egyre nagyobb jelentőséget nyer, nem igazán tudunk úgy végigmenni az utcán, hogy ne lássunk legalább egy-kettő villanyautót az utakon vagy a parkolóban. Ez a tendencia Európában csak még erőteljesebb, és a trend is egyre inkább azt mutatja, hogy a jövő ebben a közlekedési formában van, ezért sem meglepő az, ha azt mondjuk, már társasházakba is lehet elektromosautó-töltőt telepíteni.

Az elektromos autó töltő, ami folyamatosan fejlődik

Nemcsak az elektromos autókból jelennek meg újabbnál újabb és jobbnál jobb modellek, hanem a hozzá tartozó kiegészítők is állandó fejlesztés alatt állnak. Elég csak megnézni például a legmodernebb példányokat, mint amilyen a Wallbox Eiffel Duo töltőoszlop is, ami sokkal többet tud nyújtani elődeinél. Ha a különböző töltőket nézzük, az emberek elvárása is teljesen megváltozott velük kapcsolatban.

elektromos autó töltő lakás céljára szolgáló alapító okirat, közös képviselő egyeztetésévelő,lakás céljára szolgáló helyiség, közös tulajdon

Pár évvel ezelőtt még az volt az elsődleges, hogy az akkumulátort belátható időn belül feltöltse 100 százalékra. Se több, se kevesebb. Mára ez már annyit változott, hogy egyrészt az időn is nagy hangsúly van, másrészt a “hogyan” lett a legégetőbb kérdés.

társasház alapító leketromos autó töltő közös képviselő engedélyével, rendes gazdálkodás körét meghaladó alapító okirat, akár külön tulajdonban álló, vagy tulajdoni hányad
elektromos autó töltő lakás céljára szolgáló alapító okirat, közös képviselő egyeztetésével, közös képviselő engedélyével külön tulajdonban, vagy akár közös tulajdonban álló

A hogyanhoz tartozik az, hogy mennyire energiatakarékos és hatékony az adott töltőoszlop. A mai, energiaválsággal súlytott időszakban kiemelten fontos az, hogy a maximális töltéshez mennyi energiára van szükség. Természetesen itt nemcsak az anyagiakra gondolunk, hanem környezetvédelmi okokból sem mindegy az, hogy mennyire hatékony egy adott töltő. Hogy egy példával is szemléltessük, a hagyományos konnektoron keresztül történő töltésnek a hatékonysága kb. 80%, ami azt jelenti, hogy a felvett energia egyötöde elvész. Egy profi töltőoszlopnak a töltési hatékonysága már meghaladja a 95%-ot is, így akár 15%-os különbség is lehet a két megoldás között, ami már a pénztárcánkon és a környezeten is egyértelműen meglátszik.

Ma már rengeteg tippet és tanácsot lehet elérni a témában, érdemes őket elolvasni, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk tölteni elektromos autónkat.

Miért érdemes az elektromos autó töltő telepítése a társasházakba is?

Mivel a villanyautók egyre gyorsabban terjednek és a legnagyobb gyártók is ebbe az irányba kezdtek el fejleszteni, továbbá arról sem szabad elfeledkezni, hogy egyre kevésbé éri meg hagyományos benzines vagy dízeles modellt vásárolni. Utóbbinál azt sem szabad kihagyni, hogy az Európai Unió egyre szigorúbb szabályozásokat alkalmaz velük szemben, vannak országok, például Németország, ahol pár éven belül már az értékesítésük is korlátozva vagy tiltva lesz.

közös tulajdont, tulajdoni hányada közgyűlési határozat közös tulajdonba fektetett elektromos autó töltő

A társasházak esetében is kifejezetten fontos az energiahasználat. Nem a legjobb megoldás az, ha mindenki saját fali töltőt épít be a lenti garázsokba, mivel azzal a hálózatot sem kímélik, ennél sokkal költség- és energiahatékonyabb megoldás az, ha közösen ruháznak be egy töltőoszlopba. Ezt közösen használhatják, a töltőoszlopok teljesítménye alapból magasabb, mint a fali töltőknek, így sorban állás sem fog kialakulni a töltő körül. A költségek pedig többfelé oszlanak, így még összességében olcsóbban fogunk kijönni, mint egy saját töltővel.

A töltő telepítést mindig bízzuk profikra

Akár otthoni, akár társasházi töltőről van szó, a telepítést kizárólag szakértő villanyszerelő végezheti el. A folyamat során fel kell mérni az ingatlan áramhálózatát és az alapján kiválasztani az ideális terméket. Ha kérdése van, hogyan induljon el, keressen minket bizalommal.

Ajánlatunk a társasházak számára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük