Olvasási idő: 3 perc

A villanyautók megjelenésével a “tankolásról” kialakult klasszikus kép is teljesen megváltozott a mindennapokban. Ma már teljesen átlagos látvány az, hogy a parkoló közepén töltődik az egyik jármű. Egy-két évtizeddel ez még teljesen elképzelhetetlen volt. A hatékony töltésben segít az elektromos autó töltő térkép is.

Hol érhető el az elektromos autó töltő térkép?

Persze, ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes otthonra telepíteni egy Wallbox Pulsar Pro töltőt, de még egy saját fali töltővel, töltőoszlop mellett is előfordulhat velünk az a helyzet, hogy egy hosszabb utazás, kocsikázás során kénytelenek vagyunk megállni valahol tölteni. Ha egy viszonylag ismeretlen helyen járunk az országban, vagy éppen nyaralunk és külföldön közlekedünk éppen, akkor igazi kihívást jelent olykor megtalálni a legközelebbi töltőállomást. Vesztegetni való idő pedig nincs, mivel az akkumulátor töltöttsége eléggé korlátozza azt, hogy még hány kilométert tudunk megtenni.

töltők, alkalmazás, tesla, töltőállomások, nyilvános, töltés, töltőállomás, kompatibilis, plugshare, töltők, csatlakozó, összes, töltőállomásokon

Ugyan az elmúlt években elfogadtak egy európai uniós irányelvet, hogy az EU területén legalább 60 kilométerenként telepíteni kell egy töltőállomást, de jelenleg ez még nincs így. Sokszor akár 100 kilométert is meg kell tenni anélkül, hogy töltési lehetőséget találnánk. Nagyobb utazás előtt mindenképpen érdemes megtervezni, hogy pontosan hol és mikor számíthatunk töltőállomásra. Ehhez egy elektromos autó töltő térkép lesz az ideális megoldás. Ma már az interneten is vannak elérhető változatok, de telefonos applikációt is letölthetünk, hogy mindig kéznél legyen a szükséges információ.

Autópályák és főbb utak mentén általában nem fogunk problémába ütközni még Magyarországon sem, ráadásul az infrastruktúra folyamatosan fejlesztés alatt áll.

plughsrae, tesla, alkalazás, töltőállomások, adatok, magyarországon, további, lévő, segítségével, közelben, legnagyobb, következő, részletek, 2024, használja

Az egyik közkedvelt választás a villanyautósok körében a Plugshare, ami egy olyan adatbázis, ami a kereskedelmi töltőpontok mellett tartalmazza azokat is, amelyeket más autósok osztanak meg. A hazai adatok frissessége is egyre jobb, így ajánlott minden villanyautó-tulajdonosnak letöltenie az okostelefonjára.

Magyar megoldás is elérhető

Érdemes olvasni az elektromos autókról, mivel az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, a töltési lehetőségek száma pedig növekszik. Ez egy kulcskérdés a villanyautó üzemeltetése során. Ott van még a TöltőPont elektromos autó töltő térkép, ami a Mobiliti (NKM) töltőindító alkalmazása.

A Mobiliti töltőszigeteket mutatja meg számunkra, amelyek autópályák mentén és a belvárosokban találhatóak.

Ezenkívül ott van még a ChargeMap is, ami a nyugat-európai töltőállomásokat mutatja meg és azt is jelzi számunkra, ha egy töltőt éppen használnak. Mint látható, elektromos autó töltő térkép könnyedén elérhető, ha villanyautót vásárolunk, akkor mindenképpen érdemes legalább egy ilyen applikációt letölteni, mivel sosem tudhatjuk, mikor kerülünk olyan helyzetbe, hogy meg kell találni a legközelebbi szabad töltési lehetőséget.

mobiliti, tesla, alkalmazás, nyilvános, plugshare, töltők, 2024, többi, navigáláshoz, megtekintése, töltőállomás, további, tesla, töltők, mobiliti, alkalazás

Az otthoni töltés a legbiztosabb választás

Nagyobb távolságok megtételéhez feltétlenül szükséges egy elektromos autó töltő térkép, de ha nagyrészt csak városban és/vagy kisebb utazásokhoz használjuk a villanyautót, akkor mindenképpen érdemes mérlegelni egy saját fali töltő telepítését. Ma már többféle eszköz és berendezés közül válogathatunk. Fontos, hogy a telepítéshez szükség lesz szakértő segítségére is, mivel azt csak hitelesített villanyszerelő végezheti el. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal, és segítünk eligazodni a töltők világában.

GYIK⚡️

✅Hol található az elektromos autó töltő térkép?⚡️

Az elektromos autó töltő térkép több helyen elérhető, például az interneten vagy okostelefonos alkalmazások formájában.

✅Mely alkalmazásokat ajánlják az elektromos autók tulajdonosai a töltőállomások megtalálására?⚡️

Az elektromos autók tulajdonosai által ajánlott alkalmazások közé tartozik a Plugshare és a ChargeMap.

✅Milyen adatokat tartalmaz az elektromos autó töltő térkép?⚡️

Az elektromos autó töltő térképek olyan adatokat tartalmaznak, mint a töltőpontok elhelyezkedése, kompatibilitása, nyilvánossága, és néha a töltők aktuális használata is.

✅Milyen magyar megoldások érhetők el az elektromos autó töltéséhez?⚡️

A magyar megoldások közé tartozik a TöltőPont elektromos autó töltő térkép, amelyet a Mobiliti (NKM) töltőindító alkalmazása biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük