Olvasási idő: 3 perc

Ha egy beszélgetés során szóba kerülnek a villanyautók, akkor szinte garantáltan a figyelem a Tesla márkára fog terelődni. Az elektromos autók egyik leghíresebb és legnagyobb képviselőjéről beszélünk, ami a köztudatba hozta ezt a közlekedési módot. Már több sorozatot is a piacra dobtak, ezek közé tartozik a Tesla Model S is.

Tesla Model S: több változat közül válogathatunk

Természetesen ha elektromos autó, akkor a töltésről sem szabad elfeledkezni. Ehhez a márkához pedig mi sem lehet jobb választás, mint a Tesla fali töltő. Hatékony töltés érhető el vele, amivel rövid időn belül teljes kapacitáson lehet az akkumulátor. Függetlenül attól, hogy egy Tesla Model S vagy egy másik sorozat képviselője van a garázsban, érdemes a lehető legjobb töltőt használni.

Az egyik legnépszerűbb változat a Long Range, ami eleinte a Model S P100D nevet viselte. Ez a márka egyik közép árkategóriájába tartozó autója. Hatalmas csomagtartóval rendelkezik és egyben a legnagyobb elektromos hatótávot tudja felmutatni. A töltése egyszerűen megoldható egy 22 kW teljesítményű TYPE2 csatlakozó segítségével. A töltési idő 5 óra 46 perc, villámtöltővel pedig 1 óra 5 perc. Az akkumulátor 100 kWh kapacitással rendelkezik, amiből gyakorlatilag 95 kWh használható fel. Teljesen feltöltött akkuval figyelemre méltó, 515 kilométert lehet megtenni. Természetesen a hatótávot több tényező is befolyásolja.

Ezek közé tartozik az, hogy mennyire van megpakolva a csomagtartó, az útviszonyok, a vezetési stílus, az időjárás és a klímaberendezések is hatással vannak rá. Hideg időben, nagy csomagokkal, rossz útviszonyok mellett kisebb lesz a hatótávolság. Ezért is fontos, hogy elindulás előtt mindig ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségét. 

Nagy teljesítményű változat is elérhető

Az elektromos autók használatával kapcsolatban érdemes tippeket, tanácsokat olvasni. Függetlenül attól, hogy egy Tesla Model S vagy más jármű lapul a garázsban, a töltésre, a működtetésre, fenntartásra mindig oda kell figyelni. Pláne, ha egy olyan “szörnyetegről” van szó, mint a Tesla Model S Performance. Az akkumulátora megegyezik a Long Range változattal (100 kWh), amivel 505 kilométert tud megtenni ideális körülmények között. A töltése is szintén TYPE2 csatlakozóval történik. 22 kW esetén a töltési idő 5 óra 46 perc, de egy 50 kW-os villámtöltővel ez csökkenthető 1 óra 5 percre.

Nem hiába számít a Tesla az egyik legnagyobb villanyautó márkának. A Tesla Model S igazán népszerű sorozat, amiből több változat is elérhető. A Long Range és a Performance az a két véglet, amit leginkább választanak a vásárlók.

A működtetésre is érdemes nagy hangsúlyt fektetni

A nagy teljesítmény és kapacitás csak a mérleg egyik oldala. A másik a fenntartás, működtetés, ami elsősorban a töltésből áll egy elektromos autó esetén. Ma már könnyedén tudunk otthonra is telepíteni egy minőségi fali töltőt vagy töltőállomást. Ezt azonban csak hiteles szakember végezheti el. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal és segítünk a kialakításban.

GYIK

✅  Mekkora hatótávval rendelkezik a Tesla Model S? 🚗⚡️

Átlagosan a Tesla Model S modellekre az 500 km-es hatótáv jellemző.

✅  Milyen sebességre képes a Tesla Model S? 🚗⚡️

A Tesla Model S a modelltől függően 200 és 260 km/h közötti sebességre képes.

✅  Milyen gyorsan töltődik fel DC töltőállomást használva? 🚗⚡️

Supercharger töltőállomásokon a Tesla Model S akár 200 kW-os töltési sebességgel is tud töltődni, ami által körülbelül 38 perc alatt fel is töltődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük