Olvasási idő: 4 perc

A Wallbox Power Boost egy új korszakot jelenthet a villamos autózás világában. Hogy mit is jelent ez a kifejezés pontosan, a következőkben megtudhatjuk.

Az elektromos autózás okozta változások

Generációnk, azaz akik az ezredforduló környékén élnek, egy olyan forradalomnak lehetnek szemtanúi, amilyen még nem volt az autózás több mint 120 éves történetében. Az elektromos meghajtás egyre szélesebb körű térnyerése olyan változásokat indukál az egész iparágban, amelynek környezeti, gazdasági hatásai ma még fel sem mérhetők.

Az elektromos autózás egy sor olyan jelenséget is felvet, amelyekkel korábban nem találkoztak a közlekedők, és ezek közül az egyik az otthoni energiafelvétel, töltés lehetősége. Ezzel már akkor is szembesül a leendő villanyautó tulajdonos, amikor még csak a fejében fogan meg egy elektromos személygépjármű vásárlásának gondolata. Ugyanakkor már ilyenkor is képben kell lennie, hogy milyen töltési lehetőségekkel és ezekhez kapcsolódó költségekkel számolhat a köztereken és otthonában.

Az otthoni töltőállomás kiépítésének lehetősége

Az otthoni wallboxok nagyban növelik az autózás kényelmi tényezőjét, másrészt, mint minden újdonság, felvet új, megoldandó műszaki kihívásokat is. Az egyik ilyen, hogy a lakások építésekor, átadásánál még sok esetben nem volt tervben, hogy ott majd gépkocsik töltése is történhet, így az ehhez szükséges infrastruktúra csak később, az új jármű megérkezésekor kerül kialakításra.

A Wallbox Power Boost szükségessége

Akár magán, akár középületek esetén még az a jellemző, hogy az elektromos hálózat kiépítésekor, nem történt arra vonatkozó méretezés, hogy akár egy autó töltése is megtörténhessen otthonról.

Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy töltés közben a töltőáram annyira megterheli a ház elektromos rendszerét, hogy a biztosíték kiold és minden helyiségben megszűnik az áramellátás. Az is megtörténhet, hogy a jármű töltése rendben működik, de ha már egy újabb fogyasztót bekapcsolunk az épületben, például elindítjuk a mosógépet, akkor a már így megnövelt terhelés lecsapja a biztosítékot.

Az ilyen esetek elkerülésére használható a Wallbox Power Boost, ami tulajdonképpen egy intelligens árammegosztó berendezés, amely a Wallbox töltőállomást intelligens töltőállomássá változtatja.

wallbox-logo-transparent
Power Boost

A Wallbox Power Boosttal felszerelt töltőállomás, legyen az otthoni vagy közületi alkalmazásban, folyamatosan vizsgálja az épület áramfogyasztását is és egyrészt a hálózatból származó maradék áram az autó töltésére használható, másrészt amennyiben új fogyasztó kerül bekapcsolásra töltés közben, akkor csökkenti a töltőáramot, megakadályozva így a biztosíték túlterhelését, lekapcsolását.

Az árammegosztót a fővezeték után kell telepíteni, azért, hogy tudja mérni a ház fogyasztását. Ezzel az intelligens műszerrel tehát optimalizálható az autó és az épület közötti energiakapcsolat azzal, hogy mindig a szükséges mértékben csökkenti-növeli a töltőáramot.

 

A Wallbox Power Boost külön is megvásárolható és akár utólag is integrálható már kiépített, használatban lévő Wallbox rendszerhez. Valamint létezik 1 és 3 fázisú rendszerekhez kapcsolt változata is. Használatával nem csak a biztosíték újra és újra megtörténő visszakapcsolásának nyűgjétől szabadítjuk meg magunkat, hanem a töltésszabályozásnak köszönhetően védjük az elektromos hálózatunkat és annak minden elemét, fogyasztóját a túlterheléstől, a túlzott felmelegedéstől, tűzveszélytől.

Ha további kérdése merülne fel a Wallbox Power Boosttal kapcsolatban, keresse munkatársainkat EautóTöltőkábel.hu oldalunk elérhetőségein!

Power Boost

Ha további kérdése van, nézzen be személyesen üzletünkbe is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük