Olvasási idő: 3 perc

Elektromos autó pályázati lehetőség 2021 lakosságnak és taxisoknak

Május 17-én megjelent az IFKA pályázati kiírása új elektromos gépjármű beszerzésének támogatására a lakosság, civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények számára. A kormány így támogatja az új elektromos autók vásárlását. Az autó kizárólag tisztán elektromos lehet.

Vissza nem térítendő támogatásról van szó, amire jogosultak:

  • magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy;
  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezet,
  • egyesület vagy felsőoktatási intézmény.

Ami az autó beszerzését illeti, kizárólag a pályázati portálon felsorolt kereskedőknél vásárolva igényelhető a támogatás. Míg magánszemélyek kizárólag 1 autót, szervezetek, intézmények akár 5 autót is vehetnek támogatással. A benyújtás feltétele az autó megrendelése, ami nem lehet május 17-nél korábbi. A kereskedőknél lévő legfeljebb 1 éves, maximum 6000 km-t futott tesztautók is gazdára találhatnak ebben a formában.

Wallbox Pulsar Plus elektromos autó fali töltő max. 22kW – Fekete – 5m

17 készleten

Original price was: 354.900 Ft.Current price is: 324.900 Ft. Bruttó (255.827 Ft + Áfa)

A támogató rendszer sávos: 12 millióig 2,5 milliós támogatással, ezen felül 15 milliós vételárig 1,5 milliós támogatás nyerhető.

A taxisok számára készült pályázati kiírás értelmében a gépjármű értékének maximum 45%-át lehet elnyerni és maximum 15 millió forint értékű autó jöhet szóba.

Jogosultak:

  • magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozók,
  • és gazdasági társaságok, amelyek személytaxi-, vagy személygépkocsis személyszállítás
  • szolgáltatást végeznek.

Az érintettek elkezdhetnek válogatni, hiszen a pályázatot három szakaszban: 2021. június 14-től július 2-ig, majd augusztus 9-től 27-ig, ezután október 11-től 2022. június 1-ig, illetve a keret kimerüléséig lehet benyújtani az elektromobilitas.ifka.hu pályázati portálon, az ott elérhető űrlapon.

További információ

Töltő telepítés csomag ajánlatok

Töltőinket szakképzett villanyszerelő partnerünk telepíti. Telepítőink oktatáson vesznek részt, alapos ismeretekkel rendelkeznek a termékekről, és gondoskodnak arról, hogy a töltőt az előírásoknak megfelelően telepítsék.

Ezenkívül telepítőink segítenek a töltő beüzemelésében. Okos töltő esetén összekapcsolják a hozzá tartozó alkalmazással, hogy könnyedén elérhesse és ellenőrizhesse a töltőt.

Válassza ki a megfelelő töltőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük